lauantai 12. joulukuuta 2009

Purjopasta

Nyt alkaa olla sellainen määrä taas testettavia reseptejä, että ehkä sitä ensi kerralla kaupassa ostaa jotain muuta kuin samat vanhat perusruuat.. jotain näitä vois testata vaikka ihan arkenakin.

Oon tehnyt ennen purjo-kerma-kanapastaa, mutta tässä aika loistavan oloinen, vähän kevyempi resepti.

3-4 purjoa
valkosipuli
voi
timmmmmmjami
(tuore)pappardelle pasta
(kana)liemi
ilmakuivattu kinkku
rosmariini


Pese purjot, puolita ja suikaloi noin pappardellen levyisiksi paloiksi.

Laita pannulle öljyä, voita, 2 valkosipulinkynttä, timjamia ja purjot. Sekoittele, pistä hetkeksi täydelle lämmölle ja kaada sekaan noin puoli lasia valkkaria. Lisää suola, pippuri ja 6 dl lientä. Levittele ilmakuivatusta kinkusta kansi ja laita päälle vielä kattilan kansi. Hauduttele 30 min.

Tällä välillä voit tehdä pan grattatan. Blenderiin/silppuriin kourallinen kuivattuja sieniä, valkoista leipää, suolaa ja pippuria. Pannulle öljyä, pari kokonaista valkosipulin kynttä ja rosmariinin oksa antamaan makua. Laita leivänmurut pannulle ja frittaile.

Keitä tuorepasta.

Kaada rapeat leivänmurut talouspaperille.

Viipaloi kinkut kastikkeen pinnalta ja pistä takaisin purjojen sekaan. Sekaan iso kourallinen parmesaania ja hieman voita. Nosta pastat (ja ihan hieman keitinvettä) kastikkeeseen, sekoita.

Ripottele annoksen pintaan pan granttata, timjamia, parmesaania ja loraus oliiviöljyä.

Ei kommentteja: