perjantai 25. joulukuuta 2009

Possun kylki (pork and crackling)

Joulupäivän iltana hyväksi todettu, tällä mennään ensi vuoden joulu aattona.

1 kg possun ulkofile rasvan kera
merisuola
1 rkl silputtu rosmariini
0,5 rkl fenkolin siemen
5 valkosipulin kynttä
8 rkl balsamiviinietikka
4 laakerin lehti
2 rkl oliiviöljy
5 varsiselleri
1 porkkana
1 sipuli

Vedä possun rasvaan viiltoja ja hiero pintaan suolaa ja rosmariinia.

Murskaa fenkolin siemenet, valkosipuli ja loput rosmariinista ja hiero muuhun lihaan (ei rasvapintaan, jottei pala).

Aseta liha uunivuokaan, jonka pohjalle balsamiviinietikka, öljy ja laakerinlehdet. Anna marinoitua 30 min. Laita uuni täysille.

Laita liha mahdollisimman korkealle uunissa (suoraan ritilälle ja vuoka nesteineen + vihannekset sen alle, jotta lihan paistoneste keräytyy sinne), anna olla noin 15 min ja laske lämpö 150 asteeseen. Valmis kun sisälämpötila 60 astetta. Laita folioon vetäytymään 10-15 min. Soseuta vihannekset ja tarjoile ohessa pyreenä.

Ei kommentteja: