lauantai 12. joulukuuta 2009

Possugulassi

Tää tekis terää kylmänä talvipäivänä. Pakko kokeilla ensi viikolla.

2kg Porsaan lapaa
700g paprikoita j
paprikajauhe
kumina (siemen)
pahdettu paprika
2 punasipulia
meirami / oregano
tölkkitomaatti
riisi
hapankerma
persilja
sitruuna


Vedä possun rasvapintaan viiltoja kahteen suuntaan. Pintaan suola ja pippuri ja rasvapuoli alas pannulle. Ota väriä kaikille pinnoille.

Pilko paprikat suikaleiksi ja laita kasariin. Päälle 2 rkl paprikajauhetta, kumina, suola ja pippuri. Lisää pahdettua paprikaa, 2 punasipulia siivuina, meirami / oregano ja tölkkitomaatti. Hauduttele hetken.

Laita liha paprikaseoksen sekaan ja peitä liemellä tai vedellä. Lisää vielä neljä ruokalusikallista punaviinietikkaa.

Laita 180 asteiseen uuniin 2,5-3 tunniksi, eli kunnes liha on mureaa ja irtoaa mukavasti,

Keitä kaveriksi basmatiriisiä ja pyöräytä kylkeen maustejugurtti, johon tulee hapankermaa, kourallinen persiljaa silputtuna ja sitruunankuorta.

Ei kommentteja: