keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Bolognese

Täytyypä joskus kokeilla tätä aika autenttisen oloista tapaa tehdä bolognesea.

pancetta
rosmariini
selleri
punasipuli
porkkana
valkosipuli
tomaattisose
punaviini
nautaa (esim potkaa tms edullista)
parmesan


Paista kattilan tai padan pohjalla muutama siivu pancettaa. Kun rasva alkaa sulaa laita sekaan rosmariini, selleri, punasipuli, porkkana ja valkosipuli.

Leikkaa nauta parin sentin paksusiksi pitkiksi suikaleiksi, laita kattilaan ja päälle tomaattisose, suola, pippuri, pari lasia punaviiniä ja ehkä hieman vettä.

Anna hautua kunnes lihasta tulee täysin mureaa, eli varmaan ainakin tunti.

Nosta liha padasta ja painele se haarukalla jauhelihan oloisiksi pieniksi paloiksi. Sekoita takaisin kastiikkeeseen, pasta sekaan ja päälle parmesaania.

Ei kommentteja: