lauantai 12. joulukuuta 2009

Grillattu kalmarisalaatti

Pakko päästä mökille grillin ääreen. Talvesta viis.

(pikku)purjoja
fenkoli
punasikuri yms
chorizzo
rosmariini
valkosipuli
balsamico
sitruuna
kalmari (+lonkeroita)


Esikeitä purjot, pintaan hieman öljyä ja suolaa ja grilliin. Fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja sellaisenaan grilliin. Punasikuria yms voi heittää myös hetkeksi grilliin.

Kastike:
Leikkaa 1 (pienehkö) chorizzo pieniksi paloiksi. Laita kuumalle pannulle öljyä, chorizzot, pari ruokalusikallista tuoretta rosmariinia ja 2 (raastettua) valkosipulinkynttä. Mausteeksi vielä pari ruokalusikallista balsamiviinietikkaa ja vähän sitruunaa.

Kalmari:
Voi leikata esim veitsellä auki ja vetää pintaan ristokon kevyitä viiltoja. Vaihtoehtoisesti veitsi sisään (älä leikkaa auki) ja sitä vasten viiltoja yhteen suuntaan.

Sekoittele kalmarit öljyssä, jossa fenkolin "lehtiä", suolaa ja pippuria. Paistapannulla ja tyrkkää pannu vaikka hetkeksi kuumaan uuniin.

Kaada chorizzopohjainen kastike vihanneksiin ja sekoita. Vihannessekoitusta kalmarien kylkeen.

Ei kommentteja: