keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Kurpitsa-kastanjakeitto

Tämäkin sopisi esim joulupöytään.

2 talvikurpitsaa (butternut squash)
kastanjoita (esim vakuumipakattuna)
2 rkl korianterisiemen
2 kuivattua chili
suola
salvia
smetana
10 viipaletta savustettu pancetta (tai vastaava)
(kanaliemi)

Puolita talvikurpitsat, posita siemenet ja ota talteen. Murksaa morttelissa korianterin siemenet, chilit ja suola. Ripottele talvikurpitsojen päälle, ja perään hieman oliiviöljyä. Laita uuniin 200 asteeseen noin 40 min.

Pilko paloiksi 10 viipaletta savustettua pancettaa ja laita pannulle öljyyn ruskistumaan. Pistä mukaan kourallinen salviaa, pari kourallista kastanjoita (puolet) ja 1 silputtu sipuli. Anna hautua hissukseen hetken ja kaiva sitten kurpitsa mukaan (ei kuoria).

Lisää kaksi vettä tai kanalientä ja soseuta puolet keitosta. Anna porista noin 15 min.

Laita loput salviasta ja kastanjisoista, sekä kurpitsansiemenet kulhoon ja sekoita mukaan hieman öljyä. Paista seos pannulla rapeaksi.

Tarjoile keitto smetananokareen ja paistettujen mausteiden kerta.

Ei kommentteja: