lauantai 24. maaliskuuta 2007

Aperitiivit Foxyssä ja Rivoliin

Viimeksi testasin Ébano 2003 (Ébano Viñedos y Bodegas, Ribera del Duero) jota kuvattiin sanoin "Suklainen ja sikarinen viini, joka on juotavissa ihanasti nyt." Oli ihan oikeasti sulkainen ja sikarinen - varsin omituinen, eikä kovinkaan hyvä.

Eilen käytiin aperitiiveilla ja otin Colheita 1989 Portviiniä. Kaveriksi klassinen, eli sinihomejuustoa, Stiltonia. Lisäksi vielä Beaufort ja Comte juustoja. Kaikki oli varsin hyviä. Istuttiin "keittiön puolella", siinä oli tosi mukava 6 hengen pöytä. Aikamoisen hyviä tuoksuja, pitää ens kerralla testata muutakin kun juustoja. Esimerkiksi kinkkuja tai ihan lämpimiä annoksia.

Tämmösen vempaimen mäkin haluan, tosin en tiedä mihin se mahtuis. Leikkuri joka toimii kampea kääntämällä, pyörittää leikkuria ja liuttaa leikkausalustaa - nerokasta.

Lisäksi tän nurkkapöydän takana on kaikenlaista mielenkiintoista kirjallisuutta, esimerkiksi Hugh Johnsonin ja Jancis Robinsonin "The World Atlas of Wine", joka meillä on himassakin. Tuo viinin maistamiseen lisää mielenkiintoa kun voi tarkastella kartoista tarkalleen miltä viiniltä maisteltava viini tulee. Jäi loppukädessä vähän arvoitukseksi mitä se Colheita port viini nyt sitten olikaan, sillä Colheita tarkoittaa "vintage". Ainakin Niepoortin etiketissä lukee Cohleita, joten leikin että se oli sitä ja Niepoortin tilat löyty Vila Nova de Gaian kartalta aika helposti. Tää alue on ilmeisesti sitä missä portin annentaan ikääntyä. Pakko kyllä joskus lähteä ekskursiolle Portugaliin, etenkin Douron alueelle!

Rivolissa söin alkuruuaksi etanoita ja pääruuaksi silakoita ja muusia. Juomana lasillinen Rieslingiä. Ihan jees, mutta ei ehkä ihan hintansa veroista (6 etanaa 11,50e ja silakat 13,50e). Kyllä Salven silakat on edelleen parhaat mitä oon maistanut.


Bongasin, että Rivolissa on sunnuntaibrunssi klo 13-17 hintaan 29e. Pitää ehkä joskus käydä testaamassa, vaikka Krulla's:n brunssi on kyllä aika fantastinen.

Ei kommentteja: