sunnuntai 24. joulukuuta 2006

Kanainkivääripasta

Ainekset

kanafilesuikaleita
inkivääriä maun mukaan (esim 1/2 peukalon verran)
isohko purjo
2-4 dl kermaa
sitruuna
kanaliemikuutio
valkosipuli
suola
pippuri
(chili)

hyvää pastaa

Valmistus

Pistä pasta kiehumaan hyvin suolattuun veteen. Silppua purjo (pl vihreä osuus), valkosipuli ja inkivääri. Kuullota pannulla. Ota samaan aikaan toisella pannulla suikaleihin hieman väriä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kerma sekä kanaliemikuutio ja anna hieman keittyä kasaan. Heitä kanasuikaleet mukaan ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Juuri ennen tarjoilua raasta hieman sitruunan kuorta ja purista vajaa 1/2 sitruunan mehua - keventää mukavasti kermaisuutta.

Onnistuu myös loistavasti lohesta. Tällöin suikaloi lohi n. 2cm x 2cm kuutiohin niin ei hajoa mössöksi. Lisää ra'at kuutiot vasta ihan lopuksi, ettei mene ylikypsäksi.

-Kimmo

Ei kommentteja: