sunnuntai 24. joulukuuta 2006

Cheviche

Ceviche on etelä-amerikkalainen merenelävistä tehty salaatti. Lisätietoa alkuperästä. Itse ollaan tehty pienellä variaatiolla kuhasta. Toimii vaikka missä, jopa joulupöydässä, jos haluaa jotain spessua perinteisten lisäksi.

Ainekset

kuhaa (tai muuta merenelävää)
inkivääriä
valkosipulia
tuoretta korianteria
sitruunaa + limettiä
tuoretta chiliä
valkosipulia
punasipulia
punaista paprika
sokeria
suolaa

Valmistus

Fileöi kuha ja tee siitä kuutioita. Laita kulhoon ja purista sekaan sen verran sitruuna- ja limettimehua että filekuutiot melkein uivat nesteessä. Raasta sekaan inkiviääriä ja valkosipulia. Silppua punasipuli, paprika, korianterin lehdet ja hieman chiliä. Sekoita kaikki yhteen ja mausta suolalla ja sokerilla. Anna olla jääkaapissa useampi tunti tai yön yli maun mukaan, sillä kala kypsyy sitrusmehussa.

Ei kommentteja: