Alkuperäisestä reseptistä voi kinastella loputtomasti, mutta seuraava on ainakin todella hyvä.
Ainekset
n 1 dl hyvää oliiviöljyä
8 sardellifilettä (siis aitoa anjovista)
2 kananmunan keltuista
1 rkl sitruunan mehua
2 isoa valkosipulin kynttä
1 tl worchester-kastiketta
1 tl dijon-sinaappia
1 tl valkoviinietikka
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
n 8 dl leipää
parmesaania
n 8 dl leipää
parmesaania
romaine-salaattia (+jääsalaattia) n 3 ruukullista yhteensä
Skandinaavinen anjovis-niminen säilyke tehdään kilohailista (Sprattus sprattus), joka taas on ihan eri asia (eri heimon kala) kuin anjovis, eli sardelli (Engraulis encrasicolus). Kummatkin ovat sillilahkon kaloja, mutta kilohailisäilyke on varsin makeata, kun taas kunnon sardelli on varsin suolaista. Älä siis missään nimessä käytä tässä mitään Abban anjovista, vaan hae hallista tai Kostakselta (Delicato) aitoa sardellia öljyssä.
Muussaa sardellifileet ja silputtu valkosipuli salaattikulhoon. Lisää keltuaiset, Dijon, Worchester, sitruuna, valkoviinietikka. Sekoita hyvin ja lisää oliviiöly hiljalleen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää suola ja pippuri sekä hieman parmesania. Sekoita hyvin. Lisää kulhoon romaine-salaatti ja uunissa tai pannulla leivästä valmistetut crouton-kuutiot. Nostele varovasti, jotta kaikki sekoittuvat hyvin kastikkeeseen. Höylää päälle vielä parmesaanilastuja.
-Kimmo
2 kommenttia:
Kiitos erinomaisesta Caesar reseptistä.
Oli juhannuksena vieraiden keskuudessa todellinen menestys!
Oli kyllä suussa sulavan hyvä Ceasar ohje!:)
Lähetä kommentti