maanantai 25. joulukuuta 2006

Espoon joulupöytä

Vietettiin jouluaattoa tänäkin vuonna Espoossa. Joulupuuro syötiin iltapäivällä ja sillä jaksoikin hyvin joulusaunan yli. Espoon perinteiseen joulupöytään kuuluu:

Alkupalapöytä
kirjolohen mätiä
siian mätiä
creme fraichea
punasipulisilppua
norjalaista lohta graavattuna
savustettua lohta
sinappisilakkaa
katajanmarjasilakkaa
keitettyjä perunoita
rosollia
viininä saksalaista rieslingiä
snapsina Marskin ryyppy



Pääruoka
kinkkua
kalkkunaa
perunalaatikkoa
porkkanalaatikkoa
lanttulaatikkoa
joululimppua
viininä espanjalainen Faustino I






Juustot
tryffelibrie
Morbier-tuhkaraitajuusto
punakittijuusto


Tämän jälkeen oltiinkin niin täynnä, että jälkiruoaksi kaavailtu kakku jäi aamuun. Muutamalle suklaakonvehdille löytyi toki tilaa lahjojen availun lomassa.



Ei kommentteja: