keskiviikko 21. helmikuuta 2007

Kananmaksa krostiini

En oo koskaan tajunnut, että miten on mahdollista etten voi sietää maksapihviä, mutta maksa kaikissa muissa muodoissa on herkkua... maksapatee, maksamakkara, maksalaatikko, jne

Tässä aivan fantastinen maksaruoka:

(Fazerin) kestileipä
150 g voita
1 keskikokoinen sipuli hienoksi silputtu
1 valkosipulin kynsi pieneksi hakattuna
225 g kanan maksaa (pakkasesta)
salviaa (esim 10 lehteä)

Sulata puolet voista paistinpannulla. Lisää sipuli ja kuullota. Lisää valkosipuli ja kuullota.
Lisää kananmaksat ja pilkotut (isot) salvian lehdet. Paista (sautee) n 8 minuuttia (4 minuuttia per puoli) jolloin maksan keskikohta pinkki, mutta muuten kiinteä.

Anna jäähtyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Pistä kaikki tehosekoittimeen, lisää loput voit ja vedä tasaiseksi massaksi.

Vedä sudilla voisulaa leipäviipaleille ja sitten uuniin 200 astetta, jolloin saat kullanruskeita viipaleita. Maksapateeta päälle ja pienemmät salvian lehdet koristeeksi.

Ei kommentteja: