Alkuruokia pähkäiltyäni kysyin tarjoilijalta mitä Toast Pelle Janzon on. Kuvaus sisälsi seuraavia ainesosia lihacarpaccio, punasipuli, kapris, mätivaahto ja kananmuna. Valinta oli selvä, näistä ainesosista ei voi saada aikaan kuin herkkua.

Suurin osa seurueestamme valitsi alkuruuaksi alkuruokavalikoiman joka koostui grillatuista jättiravunpyrstöistä, jääkellarinlohesta ja häränrinnasta. Tämäkin kokoelma oli varsin mainon makuinen.
.jpg)
.jpg)
Katri valitsi kananpoikaa, sitruuna-veloutè ja samppanjarisottoa. Itse olin tyytyväisempi omaan valintaani, mutta ei kana-annoskaan huono ollut.
.jpg)
Jälkiruuaksi otettiin Springbokit, koska varsinaista jälkiruokaa ei olisi enää jaksanut. Ainoa paikka, jossa tämä juoma on Helsingissä tunnistettu baarihenkilökunnan toimesta on Fanny. Kyseessä on siis etelä-Afrikan "salmari", eli jonkinmoinen kansallissnapsi. Näitä tuli vedettyä Johannesburgissa ja Sun Cityssä aika reippaasti. Springbok on siis etelä-Afrikan kansalliseläin ja nimi selittyy väreillä. Oikeasti snapsissa on puolet creme de mentheä, puolet Amarulaa ja pinnalla tilkka kermaa, mutta Amarulan puutteessa sovellettiin Baileysillä. Toimi hyvin jälkkärinä.
.jpg)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti