sunnuntai 1. huhtikuuta 2007

Lauantain extemporeesetti

Sporttiaamun jälkeen siirryttiin pienellä porukalla Vespaan lounaalle. Söin itse canneloneja, jotka ei ollut mitenkään erikoisia, mutta Vespan focaccia on kyllä varsin loistavaa.

Siitä siirryttiin Foxyyn helpottamaan ruuansulatusta. Itse otin Torresin Jaime I brandya. Ihan hyvää. Maistoin myös hieman olutta, josta voin ensimmäistä kertaa sanoa, että pidin. Innis&Gunn tammikypsytetty olut.




Tästä alkoi extemporee illanvietto, kun ideoitiin illallista ja viinitastingiä. Käytiin Erottajan Alkossa ja kaupassa.

Illan menu: Caesar-salaatti ja paistettu lohifilee.
Caesar-ohje löytyy aikaisemmasta postauksesta. Lohifileen pintaan hieroin merisuolaa ja annoin olla vartin verran, paistaessa puristin pintaan vähän sitruunaa ja lisäsin hieman pippuria. Paistoin nahkapuoli alaspäin ja koska filee oli sen verran paksu, heitin vielä muutmaksi minuutiksi uuniin niin pintakin vähän kypsy.



Viineissä luotettiin myyjän suosituksiin.

Slovenialainen Jeruzalem Ormoz (10,66€)
Austraalialainen Pewsey Vale Riesling Vintage 2005 (12,26€)
Portugalilainen Quinta Da Alorna (7,29€)

Valkkareissa oli hurja ero siinä, että olivatko ne 15 asteisia vai 11 asteisia. Avattiin ne vähän turhan hätäisesti, ennen kun olivat ehtineet jäähtyä joten mielipiteet muuttuivat lämpötilan laskiessa, mutta loppukädessä Slovenialainen ja Australialainen sai parhaat arviot.

Illan mittaan kommentit oli seuraavanlaisia:

Slovenialainen
"Ottaisin piknikille messiin, ettenkin jos pitäis tenuttaa pullollinen."
"Jos et tykkää valkkareista niin saata silti tykätä tästä - koska mäki tykkään."

Argentinalainen
"Hetki avaamisen jälkeen virtsasin pulloon" Jani (nimi muutettu)... tää mielipide muuttui kun viini viileni. Tällöin viinistä tuli esille hedelmäisemmät aromit.

Australialainen
"Easy going, halpa deitti"
"Tarjoaa paljon ovia avattavaksi."


Punkkuina oli Chianti (7,67€) ja Burgundilainen vuoden 2005 Josep Drouhin Moulin-a-vent (12,88€).

Chianti (alkon tuote 465237) on kuvauksen mukaan "keskitäyteläinen, notkea, hennon kirsikkainen, pehmeän mausteinen ".

Wine spectator kommentoi Burgundilaisesta: "Nearly gushes with freshly crushed black cherry and blackberry fruit, along with milk chocolate and toast notes. Long, creamy finish."
Extemporeeillat on aina parhaita, mutta silti täytyy ottaa joskus uusiksi.

Ei kommentteja: