sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Lampaan lapaa

En ole tainnut koskaan tehdä lampaan lapaa. Tätä reseptiä on pakko kokeilla joskus.

lampaan lapa
valkosipuli
rosmariini
öljy
jauho
minttu
kapris
kanaliemi
viini

lanttu
porkkana
peruna

Valkusopulinkynsiä (vaikka kokonainen) ja rosmariinin oksia vuuan pohjalle

Vedä lavan pintaan veitsellä viiltoja, päälle suolaa ja pippuria, asettele vuokaan ja päälle vielä valkosipulinkynsiä ja rosmariinia, ehkä ripaus öljyä. Päälle kansi tai foliota ja uuniin. Lämmitä uuni täysille ja pienennä 170 asteeseen kun lammas pistetään uuniin. Anna olla 4 tuntia.

Vuuasta ylimääräiset rosmariinit ja öljyt pois, jäljelle jää herkullista tahmeaa kastiketta. Laita lämmölle, lisää ruokalusikallinen jauhoja, tuoretta silputtua minttua, purkillinen pikkukapriksia ja desi kanalientä. Anna muhia hetken ja lisää ruokalusikallinen viiniä tai omenaviinietikkaa.

Kylkeen vaikka lanttu-porkkana-peruna-muhennosta.

Ei kommentteja: