Vihdoin ensimmäinen AGS-ilta sitten tämän blogin pystytyksen.
Illan kutsu oli lyhyt ja ytimekäs: "AGS:n on tullut aika valloittaa bukkaken ja häröimpien TV-ohjelmien luvatun maan ruokatarjontaa ihan näin kotimaassa." Järkkäilyvastuussa los chefs, Sami ja Mikko.
Pojat olivat aloittaneet klo 16 jo valmistamaan kalkkunavartaita, jotka naposteltiin kattoterassilla. Marinaadina soijaa, sakea ja sokeria.
Alkuruokana oli sushia. Lohesta ja tonnikalasta oli nigiriä ja lisäksi oli maki-rullia, joissa oli kurkkua, kalaa ja muistaakseni pikkeloitua kurpitsaa (?). Opinpa jotain uuttakin, en nimittäin ennen tiennyt, että pikkeloidun inkiväärin tarkoituksena on neutralisoida makuaistia.
Sushin jälkeen oli tempuraa jättikatkaravuista ja munakoisosta, varsin helppotekoista kun ei tarvitse kuin leivittää ja uppopaistaa. Tempuran kanssa oli jotain salaattia, jonka aineksista en tarkemmin osaa sanoa, mutta chiliä oli ainakin hieman. Sivussa maisteltiin tietysti sakea, joka maistui kyllä aika tiskivedeltä...
Varsinaisena pääruokana oli shabu-shabua, eli japanilainen versio hot potista. Homma toimii hieman fonduen tapaan, eli kypsytetään erilaisia aineksia kiehuvassa kanaliemessä. Väsättiin pöydälle retkikeittimen päälle rautapata täyteen lientä ja dippailtiin sinne mm. naudan entrecotea, sieniä, tofua, kiinankaalia, porkkanaa, purjoa ja pinaattia. Lopuksi dippailtiin tähän runsaasti makuja saaneeseen liemeen vielä nuudeleita.
Shabu-shabun kanssa syötiin kaikenlaisia epämääräisiä juttuja, mitä pojat olivat ostaneet "salaatiksi". Eivät osanneet edes itse sanoa mitä mikäkin oli. Bongasin wikipediasta yhden niistä - umeboshi.
Ruuan jälkeen tutustuttiin niihin jo kutsussa mainittuihin outoihin japanilaisiin tv-sarjoihin. Rikun poimi blogiinsa näistä muutaman esimerkin. Erittäin kummallisia, mutta noista saattaa saada kesäksi kestovitsin - "haaardo gei"!